Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudiler, Yemen'e Yönelik Saldırılarında 900'den Fazla Çoçuk Öldürdü!

Yemen'de bir yılı aşkın süredir devam eden savaşın çocuklar üzerindeki etkisine ilişkin raporunu yayımlayan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 900?den fazla çocuğun öldürüldüğünü, bin 300?ünün de yaralandığını söyledi. 

30 Mart 2016
Suudiler, Yemen'e Yönelik Saldırılarında 900'den Fazla Çoçuk Öldürdü!

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına telekonferans yoluyla bağlanarak rapora ilişkin bilgi veren UNICEF Yemen Temsilcisi Julien Harneis, "Son bir yılda 934 çocuk öldü, bin 356 çocuk ise yaralandı. Bunların yüzde 61'i hava saldırıları sonucu hayatını kaybetti ya da yaralandı" dedi.
 
 UNICEF raporu,Yemen'de her gün ortalama 6 çocuğun öldürüldüğünü ya da yaralandığını aktardı.
 
‘HER YIL 5 YAŞIN ALTINDA 50 BİN ÇOCUK ÖLÜYOR’
 
Raporda, yaklaşık 320 bin çocuğun gıda yetersizliği nedeniyle hastalık ya da ölüm tehdidi altında olduğu, her yıl yaklaşık 50 bin çocuğun 5 yaşına girmeden hayatını kaybettiği vurgulandı.
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.