Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iraklı Türkmenlere Kimyasal Saldırı

Iraklı Türkmenlerin yaşadığı Tazehurmatu kentine tekfirci terör çetesi tarafından kimyasal silahlarla saldırı düzenlendi. 

10 Mart 2016
Iraklı Türkmenlere Kimyasal Saldırı

Türkmeneli ateş altında... Son iki haftada Beşir yönünden Tazehurmatu'ya saldırılarını artıran IŞİD kimyasal bombaları da kullanmaktan çekinmiyor. Önceki gün bir günde tam 42 roketin isabet aldığı Türkmen kenti, şimdi de kimyasal gazla boğuşuyor. 
 
Özellikle yaşlı ve çocuk 200'ü aşkın sivilin yanma ve nefes alamama şikayetiyle sağlık birimlerine akın etmesi üzerine bölgede inceme yapan uzmanlar IŞİD'in klor, hardal ve sinir gazlarıyla saldırı yaptığını belirledi.
 
Ankara ise sessiz... 
 
25 bin Türkmen'in yaşadığı Tazehurmatu'da Türkmenler, Beşir operasyonunun uzamasından şikayetçi. Topraklarını savunmak için gönüllü güçlere katılarak ellerine silah alan Türkmen yiğitleri, merkezi hükümetin girişeceği operasyonlarda en ön saflarda yer almaya hazırlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.