Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kaddafi'nin Sağ Kolu : İmam Musa Sadr Libya'da Öldürülerek Denize Atıldı

Libya?nın devrik lideri Muammer Kaddafi?nin oğlu Seyful İslam Kaddafi?nin sağ kolu olarak bilinen Muhammed İsmail, Lübnan Emel Hareketi Lideri İmam Musa Sadr?ın Kaddafi rejimi tarafından öldürülerek denize atıldığını açıkladı 

08 Mart 2016
Kaddafi'nin Sağ Kolu : İmam Musa Sadr Libya'da Öldürülerek Denize Atıldı

Konuyla ilgili New York Times’a konuşan İsmail, “Sadr, 1978 Libya ziyaretinde Kaddafi ile Lübnan’da yaşananlar üzerine çok sert bir tartışma yaşadı. Bu tartışmanın sonrasında ise öldürülerek denize atıldı” dedi. 
 
“”Biz Kaddafi’nin İtalya’ya gittiği yalanını söyledik, oysaki Kaddafi Libya’dan ayrılmadı” diyen İsmail, Sadr’ın Libya’yı gideceğini önceden ilan etmesine karşın, Libya basınının bu ziyareti ne öncesinde ne de sonrasında gündemleştirmediğine dikkat çekti. 
 
“Ailesinin Bir İlgisi Yok”
 
İsmail, sözlerinin devamında, Lübnan’da alıkonulan oğlu da (Hannibal Kaddafi) dahil olmak üzere Kaddafi’nin ailesinin Sadr cinayetiyle bir ilgisi olmadığını öne sürdü. İsmail, “Onların bilgisi dahilinde gerçekleşmiş bir olay değildi” ifadesini kullandı.
 
Hizbullah’ın banisi İmam Musa Sadr
 
İmam Musa Sadr, Lübnan Hizbullah Hareketi’nin banisi(kurucusu) olarak biliniyor. Sadr’ın yaşadığı 70’li yıllarda Lübnan’da henüz Hizbullah kurulmamış, onun yerine Emel Hareketi(1974’ten itibaren) faaliyet göstermekteydi. 
 
Sonradan Hizbullah’ın başına gelen isimler, hep Emel kökenli oldular. Mevcut lider Seyyid Nasrallah da Emel’in geçmişte Beka sorumlusu olarak görev yapmıştı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.