Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Hamanei'nin Gençlere Mektubu Vatikan'ı Harekete Geçirdi

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei'nin Avrupa ve Amerika gençlerine yazdığı mektup sonrasında Vatikan harekete geçti. 

05 Şubat 2016
Ayetullah Hamanei'nin Gençlere Mektubu Vatikan'ı Harekete Geçirdi

Vatikan'ın Ziyaret ve Turizm Örgütü Başkanı Piskopos Andrew Monsenyör İran seferinde. Başkent Tahran'da temaslarda bulunan Piskopos Andrew Monsenyör yaptığı açıklamada: "Ayetullah Ali Hamanei'nin Avrupa ve Amerika gençlerine hitaben yazdığı mektubu okudum. Bu nedenle şu anda İran'dayım ve dünyanın tüm Hristiyanlarının dikkatini barışçı ve iyi bir ülkeye (İran'a) çekmek istiyorum. Vatikan ile İran ortak şekilde, dünyada dinler arasındaki ilişkilerin gelişmesinin, barış ve istikrarın yayılmasının turistler vasıtasıyla gerçekleşebileceği kanaatini taşıyor." dedi. Monsenyör ayrıca İran'a gidecek Hristiyanları "Barış tanıkları" ismiyle adlandırdı.
 
Piskopos Monsenyör konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim ziyaretçiler,n (Hristiyanlar) inançlı olanları günlerinin büyük bölümünü dua ve ibadetle geçirirler. Onlar turistik gezilerde bile barış şahitleridirler. Ben düşünüyorumki, dünya güçlerinin tefekkürü ve aklının yetmediği yerde, barışı turistlerin gelişi ve kalpleri geliştirebilir. Şunu gönül rahatlılığıyla söyleyebilirim ki 'İran dünya medyasının gösterdiği gibi bir ülke değil.' İran ziyaretinde gördüklerim beni çok etkiledi.İran'ın bu kadar açık, özgür, dünya ile işbirliği içinde olduğunu bilmiyordum." 
 
Piskopos Andrew Monsenyör dünya Katoliklerinin, özellikle İtalya ve Vatikan'da yaşayanların İran'a ziyaret ve seyahat turları gerçekleştirmeleri için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.