Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Işid Sınırda Türk Askerine Ateş Açtı

Terör örgütü IŞİD mensupları, Gaziantep'in Karkamış ilçesi Suriye sınır hattında mayın tespit ve temizleme çalışması yapan güvenlik güçlerine ateş açtı. 

29 Ocak 2016
Işid Sınırda Türk Askerine Ateş Açtı

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Karkamış Belediyesi yakınındaki sınır hattında mayın tespit ve temizleme çalışması başlattı. Çalışmalar devam ettiği esnada, Cerablus'un kontrolünü elinde bulunduran IŞİD mensuplarınca güvenlik güçlerine ateş açıldı.
 
BELEDİYE BİNASI BOŞALTILDI
 
Bölgede bulunan askerler, belirlenen hedeflere karşılık verdi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda, seken bazı mermilerin hizmet binasına isabet etmesi nedeniyle Karkamış Belediyesi geçici olarak boşaltıldı.
 
VATANDAŞLAR UYARILDI
 
Olayın ardından sınır hattında önlemlerini artıran güvenlik güçleri, vatandaşlara da bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulundu.
 
Mayın temizleme aracı yaklaşık 10 gündür, sınır hattına örülecek güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında Karkamış'ta görev yapıyordu.
 
 
Sputniknews
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.