Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta Temizlik Devam Ediyor

Iraklı kaynaklar Felluce'nin kuzeyinde devam eden temizlik operasyonlarda 52 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. 

28 Ocak 2016
Irak'ta Temizlik Devam Ediyor

Irak ordusu, Felluce'nin teröristlerden temizlenmesi için yürüttüğü operasyonlarda şehrin kuzeyine yöneldi.
 
Felluce'nin kuzeyinde bir terör kampını basan ordu, çıkan çatışmada 52 teröristi öldürdü ve 38 terörist ise yaralandı. Ayrıca IŞİD'in elebaşlarından Tarık Şebl El-Karguli ve iki komutan daha çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi
.
Sumerya kanalına açıklamalarda bulunan operasyon komutanı İsmail El-Mahlavi, IŞİD'in Anbar eyaleti ve Felluce arasında yaklaşık 10 adet bomba yüklü araçla orduya saldırı düzenleme eşiğinde olduğunu ve ordu kuvvetlerinin erken müdahalesiyle araçların imha edildiğini ve içindeki teröristlerin de öldürüldüğünü söyledi.
 
Felluce, başkent Bağdat'ın 70 kilometre kuzeyinde bulunuyor ve Musul ile Bağdat arasında kilit öneme sahip. Irak ordusu Felluce'yi teröristlerden tamamen temizleyerek Musul'a karşı başlatılacak operasyonda şehri komuta merkezi olarak kullanmayı planlıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.