Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

2015 Yılında ABD'nin Müslüman Ülkelere Attığı Bomba Sayısı : 23,144

CFR tarafından yayımlanan son istatistiklere göre Amerika Birleşik Devletleri?nin çoğunluğunu Müslüman nüfusun oluşturduğu ülkelere 23 binin üzerinde bomba attığı belirtildi. Bu rakam Washington?un Müslüman dünyasına yönelik saldırgan tutumunu ve oluşturduğu tahribatı da açıkça gösteriyor 

16 Ocak 2016
2015 Yılında ABD'nin Müslüman Ülkelere Attığı Bomba Sayısı : 23,144

New-York merkezli think-tank kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi (CFR)’den yayımlanan raporda, ABD’nin Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan, Yemen ve Somali’ye yönelik operasyonlarında 23,144 bomba kullandığı belirtildi. 
 
CFR tarafından yayımlanan, ABD Hava kuvvetleri istatistikleri ve gazetecilik büroları gibi kaynakların kullanıldığı belirtilen raporda ABD’nin hava saldırılarınının %77’sinin Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurmak için gerçekleştirdiği belirtildi. Raporda ABD saldırıları sonucu hayatını kaybeden sivillerle ilgili net bir bilgi verilmezken ABD’nin IŞİD ile mücadelede başarısız olduğu ve IŞİD’in militan sayısının azaltılmasında yetersiz kalındığı ifade edildi.
 
Pentagon yetkilileri 25 bin civarı IŞİD savaşçısının hava operasyonlarıyla öldürüldüğünü belirtirken CIA ise örgütün büyüklüğünde herhangi bir değişim yaşanmadığını kabul ediyor. CFR’nin raporunda ayrıca ABD’nin 17 ay süren hava operasyonlarında yalnızca “6 sivilin” hayatını kaybettiği belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.