Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Charlie Hebdo Dergisinden Yine İnsanlık Ayıbı !

Geçtiğimiz yıl Peygamberimize hakaret eden ve saldırıya uğrayan Charlie Hebdo Dergisi, cansız bedeni Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi karikatürü nedeniyle bir kez daha eleştiri oklarının hedefi oldu. 

15 Ocak 2016
Charlie Hebdo Dergisinden Yine İnsanlık Ayıbı !

Charlie Hebdo dergisinde yayınlanan, "Göçmenler" başlıklı karikatürde Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedi bir balon içinde görünüyor ve yanında "Küçük Aylan büyüdüğünde ne olurdu?" diye soruluyor. karikatürde "Aylan yaşasaydı (Almanya'da) kadınlara tecavüz ederdi" yazılıyor.
 
Charlie Hebdo dergisinin bu hareketi bir kez daha sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepki çekerek, ırkçılıkla suçlanmasına sebep oldu.
 
Twitter kullanıcıları karikatürü "iğrenç", "zevksiz" sözleriyle eleştirdi ve 'İslamofobik' olmakla suçladı.
 
Tartışma yaran bu karikatür, derginin hedef olduğu ve aralarında ünlü karikatüristlerinde bulunduğu 10 kişinin öldüğü silahlı saldırının birinci yıl dönümünden bir hafta sonra yayımlandı.
 
Geçen yıl Ocak ayındaki saldırının ardından yayımlanan provakatif karikatürler dergi içinde de tartışmalar doğurmuştu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.