Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ın el-Anbar Eyaletinde IŞİD'e Ağır Darbe

Irak ordusu ve halk güçlerinin el-Anbar eyaletinde gerçekleştirdiği operasyonlarda yüzlerce Işid teröristi öldürüldü. 

11 Ocak 2016
Irak'ın el-Anbar Eyaletinde IŞİD'e Ağır Darbe

Iraklı kaynakların verdikleri haberlere göre, IŞİD terör örgütünün Ramadi kentinden dışarı atılması ve Felluce’de önemli zayiata uğratılması ardından bu terör örgütünün kendi tüm güçlerini toplayarak kaylbettiği mevziileri geri almak için karşı saldırıya geçtiği, ancak Irak ordusunun başarılı operasyonları sonucu bu terör örgütü üyelerinden yüzlercesi öldürülmüş ve yaralanmıştır.
 
Bağdat Operasyon komutanı Abdul Emir Eş-Şumeri, Irak güçlerinin IŞİD terör örgütünün saldırısını püskürttükleri gibi hatta onların mevziilerine saldırı başlatarak önemli başarılar elde ettiklerini ve son günlerde 200’ü aşkın IŞİD terör örgütünün öldürüldüğü ve onlarca bomba yerleştirilmiş aracın da etkisiz hale getirtilerek imha edildiğini bildirdi.
 
Irak’ta IŞİD’in etrafındaki çember daralıyor
 
Musul kentinde IŞİD terör örgütüne yardım ulaştırılan yollar kesildi.
 
Lübnan el-Ahd internet sitesinin bildirdiğine göre Irak Peşmerge Kürt güçleri, IŞİD terör örgütünün kendi muhtelif ihtiyaçlarını karşıladığı Musul ana bağlantı yollarının kontrolünü tamamın ele geçirerek bu bağlantıyı kesmiş bulunmaktadır.
 
Kürt Peşmergelerin ayrıca Başika dağlarında IŞİD terör örgütü mevziilerine düzenledikleri topçu saldırısı sonucu teröristlerden 4 kişiyi öldürmüş, bir grubu da yaralamışlardır.
 
Öte yandan Lübnan el-Mayadin televizyonu, IŞİD terör örgütünün Musul kentinde 12 kişiyi Irak’lı güçlere karşı savaşa katılmadıkları gerekçesiyle idam etmiştir.
 
Musul’dan gelen haberler, IŞİD’in Musul üniversitesini tamamen kapatarak tüm öğrencilerini kendi saflarında savaşmaya zorladığını gösteriyor.
 
IŞİD’in ayrıca kendi komutanlarından 3 kişiyi El-Anbar savaşından firar ettiği için idam ettiği bildirilmekte.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.