Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suud Veliahtı: Selefiliği Desteklemeye Devam Edeceğiz

Suudi Arabistan veliaht prensi Nayif, takip ettikleri Selefiliği desteklemeye ve doğru olarak tanıtılması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. 

08 Ocak 2016
Suud Veliahtı: Selefiliği Desteklemeye Devam Edeceğiz

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Naif, İslam ile ilgili şüphe doğurmak için "terör" ve bölücülük yapanları kınayarak, Selefiliği takip etmeye ve yaymaya devam edeceklerini söyledi.

 Prens Naif, 'Şeriat Yaklaşımı ve Ulusal Talep: Selefilik' sempozyumunun açılışında, dünyada son dönemde gelişen olaylaradeğindi. İmam Muhammed bin Suud İslam Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyumda konuşan Prens Naif, İslam ile ilgili şüphe meydana getirmek için "terör" ve bölücülük yapanları kınadı, Selefi ideolojisini takip etmeye devam edeceklerini söyledi.
 arabnews'te yer alan haberde, veliaht prens, "Biz Selefilik üzerinde karalama kampanyası başlatanlara karşı bir olarak durmak zorundayız" dedi.
 
 Üniversite rektörü Süleyman Abalkhail ise açılışa geldiği için Prens Naif'e teşekkür ederken, "Krallık ılımlı Selefiliğe dayalı" diye konuştu ve Suudi hükümetin bütün işlerinde ve ilişkilerinde İslam öğretilerini takip ettiğini iddia etti.
 
 Abalkhail, "Bu seminerler Selefi hareket üzerine yanlış doktrinlerin aydınlatılması hedeflerine yönelik olarak yapılıyor. Suud hükümetin yasal düzenlemelerinin köklerini ve haklı ilkelerine açıklık getirmeyi hedefliyor. Son olarak da gayrimüslimlere karşı İslam'ın yaklaşımı hakkında net bir fikir vermeyi amaçlıyor" dedi.
 
 Üniversitede, 2.3 milyar Suudi Arabistan riyali ile desteklenen ve Selefiliğin öğretilmesin amaçlayan eğitim projesinde, dünyanın dört bir yanından 100'den fazla din adamı ve ilahiyatçı yer alacak. Projede yedi temel konuda 120 araştırma yapılacak.
 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.