Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Siyonist Rejim 92. Kez Yıktı!

Siyonist rejim askerleri Nakab?daki Filistinlilere ait el-Arakib köyünü 92. defa yerle bir etti. 

25 Aralık 2015
Siyonist Rejim 92. Kez Yıktı!

Filistin el-Youm ve MAA haber ajanslarının bildirdiğine göre bu sabah buldozerlerle el-Arakib köyüne giren İsrail askerleri Filistinlilere ait köyü 92. (doksan ikinci) defa yıktı.
 
El Arakib köyü 1948’de işgal edilen Nakab bölgesinde bulunuyor. Köyün en son bir ay önce İsrail askerlerinin saldırısına uğradığı ve 91. Kez yıkıldığı bildirildi.
 
İsrail rejimi, Nakab bölgesindeki Filistinlilere ait 51 köyü resmi yerleşim birimi olarak tanımadığını belirtirken, 1967’de işgal ettiği Filistin topraklarında yoğun şekilde Yahudi yerleşim merkezleri inşa ediyor.
 
Bu bölgedeki Filistinlilerin evleri son olarak inşaat izni olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı.
 
Siyonist rejim, 1948’de ele geçirdiği Negev Çölü’nde de hızlı bir Yahudileştirme politikası uyguluyor. El Arakib köyünde insani dram yaşanıyor. İsrail’in buldozerlerle her yıkımının ardından Filistinli köylülerce tekrar inşaa edilen El Arakib köyü, şimdi tekrar inşaa edilecek ve büyük ihtimalle yine yerle bir edilecek. Dünya ise İsrail’in bu insanlık dışı uygulaması karşısında sessizliğe bürünmüş.
 
İşgal altındaki Filistin topraklarında şiddet ve etnik temizlik politikasını sürdüren İsrail, Batı Yakası’nın yanısıra 1948 yılında işgal ettiği topraklarda da etnik temizlik politikasını sürdürüyor. 
 
Uluslararası kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunan El Arakib köyü sakinleri, yıkılan köylerinin yerine Yahudi yerleşim yerleri inşaa edileceğini belirterek, İsrail’in köyü yıkmasına rağmen tekrar inşaa edeceklerini bildirdi. 40 evin yerle bir edildiği köyde yaşayan Filistinliler vatandaşlık haklarından da faydalanamıyor. İsrail kurulmadan önce de var olan köy, İsrail devleti tarafından ‘illegal’ olarak nitelendiriliyor.
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.