Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sinirlioğlu, Kerry Ile Bir Araya Geldi

Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile görüştü.  

02 Ekim 2015
Sinirlioğlu, Kerry Ile  Bir Araya Geldi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede, Rusya'nın son müdahalesi de dahil, Suriye'deki gelişmeler değerlendirildi. IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerine ve terörizmle mücadeleye yönelik mutabakat teyit edildi. Görüşmede ayrıca, Kıbrıs müzakerelerindeki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Toplantının başında basın mensuplarının görüntü aldığı sırada bir gazetecinin sorusu üzerine Kerry, Rusya ve ABD askeri yetkilileri arasında Suriye'deki operasyonlara ilişkin bugün görüşme gerçekleştiğini, bu görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Kerry, "Biz Rusya'nın Suriye'de sadece IŞİD'i hedef almasını istiyoruz. Bunu açıkça kendilerine söyledik" dedi.
 
Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, önceki gün yaptıkları açıklamada, askeri unsurların Suriye'de çakışmaması için iletişim kanalı kurmaya karar verdiklerini belirtmişlerdi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.