Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nasrallah: Hac Meselesini Bir Komisyon Yönetmeli

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hassan Nasrallah Suudi rejiminin Hac meselesine yaklaşımını eleştirirken, ABD'nin IŞİD'le mücadele politikasını ise fiyasko olarak tanımladı. 

26 Eylul 2015
Nasrallah: Hac Meselesini Bir Komisyon Yönetmeli

Lübnan'da yayın yapan al-Manar televizyonunda bir canlı yayına katılan Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, Suudi Arabistan yönetimini Hac işlerinde diğer müslüman ülkelerden destek almayı reddettiği için eleştirdi ve yüzlerce kişinin ölümünden Riyad yönetiminin sorumlu olduğunun altını çizdi. Nasrallah, Müslüman ülkelerden oluşan bir ortak komitenin yıllık Hac ziyaretlerini yönetmesi gerektiğini belirtti.  

Hizbullah lideri aynı zamanda bu yıl meydana gelen Hac facialarının soruşturulması için yine İslam ülkelerinin katılımıyla bir komite oluşturulması gerektiğini söyledi. Bu facialarda en fazla kayıp veren ülkelere bu komiteye delege göndermeleri çağrısında bulunduklarını söyleyen Nasrallah, Mekke'de ölü sayısının 2000 olduğunu iddia etti.

ABD'NİN IŞİD STRATEJİSİ FİYASKO

Röportajı esnasında diğer bölgesel gelişmelere dair de yorumlar yapan Nasrallah, ABD ve müttefiklerinin IŞİD karşıtı stratejilerini fiyasko olarak tanımladı.

Hizbullah Genel Sekreteri, ABD'nin İran ile İran'ın nükleer programı konusunda yürüttüğü müzakereler esnasında Suriye konusunda da pazarlık yapmaya çalıştığını ama İran'ın müzakerelerin konusunu nükleer program ile sınırlı tuttuğunu belirtti.

İran'ın Suriye'yi İsrail karşıtı eksenin bir parçası olarak görmeye devam etmeyi arzuladığını söyleyen Nasrallah, İran'ın Suriye'nin iç işlerine karışmamaya özen gösterdiğini vuguladı.

Nasrallah, Türkiye'ye de çağrı yaparak Türkiye'nin Suriye hükümetini devrimeye çalışan terörist gruplara silah göndermekten vazgeçmesini istedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.