Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya Suriye'de Keşif Uçuşlarına Başladı

ABD'li yetkililer, Rus hava kuvvetlerine ait insansız hava araçlarının Suriye üzerinde keşif uçuşları yapmaya başladığını söyledi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, IŞİD ve el Nusra Cephesi gibi örgütlerle mücadelede Rusya'nın sağladığı desteğin yeni bir durum olduğunu, Moskova'nın operasyonlara katılması durumunda ise Suriye üzerine kurulan tüm planların altüst olacağını söyledi 

22 Eylul 2015
Rusya Suriye'de Keşif Uçuşlarına Başladı

 
Suriye’deki askeri varlığını son günlerde arttırdığı haberleri gelen Rusya yeni bir hamle daha yaptı. Reuters haber ajansına konuşan ABD’li yetkililer, Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığını artırmasından bu yana ilk kez askeri keşif uçuşları gerçekleştirdiğini aktardı.
 
 Şu ana kadar kaç Rus İHA’sının operasyonlara katıldığı konusunda ise net bir bilgi yok. Reuters’in haberinde “Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) konuya dair yorum yapmadı” deniyor.
 
 MUALLİM: RUSYA STRATEJİK ORTAĞIMIZ
 
 Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ise IŞİD ve el Nusra Cephesi gibi örgütlerle mücadelede Rusya’nın sağladığı desteğin yeni bir durum olduğunu, Moskova’nın operasyonlara katılması durumunda ise Suriye üzerine kurulan tüm planların altüst olacağını söyledi.
 
 ‘ABD SALDIRILARI SONUÇ VERMEDİ’
 
 Russia Today (RT) Arapça servisine konuşan Muallim, ABD saldırılarının sonuçlarının rapor edilmediğini ve sonuçlarının hissedilmediğini söyledi. IŞİD ve Nusra Cephesi ile sahada mücadele edebilecek tek gücün Suriye ordusu olduğunu belirten Muallim, Türkiye ve Ürdün’ü ise sınırdan geçişlerde “teröre destek vermekle” suçladı.
 
 ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun BM kararlarını ihlal ettiğini söyleyen Muallim, “Uluslararası topluma sormak istiyoruz, BM Güvenlik Konseyi’nin, güç kullanımını belirleyen 7. Bölüm hakkında aldığı kararların yerine getirilmesi için ne yaptınız? Komşu ülkeler terörle mücadelede Güvenlik Konseyi kararlarını uyguladı mı?” sorularını yöneltti.
 
 “Terörle mücadelede samimi olan tüm ülkelerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını” ifade eden Muallim, Rusya ile artan ilişkilerin tehdit olarak görülmesi ve hukuk dışı işbirliği algısının oluşmasını da eleştirdi. Muallim, “Moskova uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ediyor. Ülkemizin egemenliğine saygı duyuyor. Bizim masanın altında gizlediğimiz hiçbir şeyimiz yok. Rusya’yı dostumuz ve stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.