Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'Esad İle Masaya Oturmanın Vakti Geldi'

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo, Suriye rejimi ile masaya oturmanın vaktinin geldiğini söyledi.  

08 Eylul 2015
'Esad İle Masaya Oturmanın Vakti Geldi'

İran’ın başkenti Tahran’da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelen Margallo, 250 bin insanın hayatını kaybettiği savaşı sona erdirmek için Esad ile bir an önce görüşmelere başlanması çağrısında bulundu.
 
Jose Manuel Garcia-Margallo, “Bu trajedilerin sona ermesini istiyorsak, bir anlaşmaya, milli uzlaşıya, anayasa değişikliğine ve seçimlere ihtiyaç var. Esad’in hesaba katılmaması bir stratejik hataydı; çünkü bir boşluk oluşturdu ve bunu IŞİD doldurdu. Benim duruşum, barış düşmanla konuşarak yapılır, Nixon’un Çin’le ve Reagan’ın Sovyetlerle yaptığı gibi.” dedi.
 
“Beşşar Esad'i ister sevelim, ister sevmeyelim. BM Genel Kurulu’nda oturan bir hükümettir” ifadelerini kullanan İspanyol Bakan, kendi görüşü ve İran’ın isteği doğrultusunda Avrupa Birliği’nde Esad’le görüşülmesi için girişimlerde bulunacağını kaydetti.
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.