Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya'dan Suriye Meselesinde ABD'ye Rest Üstüne Rest

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, Moskova'nın Suriye yönetimine askeri teknoloji ürünleri gönderdiğini ve bunu hiçbir zaman gizlemediğini söyledi.  

07 Eylul 2015
Rusya'dan Suriye Meselesinde ABD'ye Rest Üstüne Rest

Lavrov ile Kerry arasında cumartesi günü yapılan telefon görüşmesi hakkında bilgi veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Lavrov, Kerry'e, Moskova'nın Suriye'ye terörle mücadeleye destek vermek amacıyla askeri ekipman gönderdiğini ve bunun hiçbir zaman gizlenmediğini teyit etti" dedi.

‘EN ETKİLİ GÜÇ SURİYE ORDUSU'

Zaharova'nın açıklamasına göre, Lavrov, Kerry'e Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Rusya'nın IŞİD'e karşı askeri koalisyon yer almasını konuşmak için henüz erken" sözlerini de hatırlattı. Rusya'nın Suriye'de askeri operasyonlara şu an için katılmayacağını belirten Rus bakan, "Moskova, uluslararası koalisyonu birçok kez BM himayesinde Şam hükümeti ile işbirliği yapmaya çağırdı. IŞİD ve diğer terörist gruplara karşı mücadelede en etkili güç Suriye ordusu" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.