Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Anadolu Gençlik Derneğinden Sözde İslamcılara Kritik Soru

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Başkent Ankara?da Bölge ve Şube Başkanlarını toplayarak 41?inci dönemin ilk toplantısında konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, mezhepçiliği lanetleyerek İran?dan rahatsız olanlar neden İsrail?e ses çıkarmaz dedi. 

07 Eylul 2015
Anadolu Gençlik Derneğinden Sözde  İslamcılara Kritik Soru


Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Başkent Ankara’da Bölge ve Şube Başkanlarını toplayarak 41’inci dönemin ilk toplantısını icra etti. 41’inci dönem Bölge ve Şube Başkanları Toplantısı Kur’anı Kerim tilaveti ve MGV ve AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın açılış konuşması yaptı.

Konuşmadan bazı satır başları şöyle.

İNSANIN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR

İnsanın önünde iki yol olduğuna vurgu yapan Turhan, “Bu yollardan biri peygamberlerin, salih kimselerin ve erdemli insanların yürüdüğü yoldur. Diğeri firavunların, nemrutların, Ebu Leheblerin, zalimlerin ve zorbaların yoludur. İnsan hangi istikamette yürürse yürüsün Allah kaçınılmazdır. Ve elbette akıbet muttakilerindir. Bizim yürüdüğümüz yol meşakkatli olan yoldur. Bu yolun ödülü çekilen meşakkatlerin ardından âlemlerin Rabbinin rızasıdır. Bu yol; Bir borçluyu borcundan kurtarmaktır. Açlık gününde bir öksüzü doyurmaktır. Paçası çamurlu bir yoksula sahip çıkmaktır. Başa gelen tüm sıkıntılara rağmen sabırla istikamet üzere yürümektir. Ve yine insanlığa karşı merhametli olmaktır.

 

İşte merhum Erbakan Hocamızın bizden istediği heyecan tam da bu noktalarda önemlidir. Ne diyordu hocamız: Bir şey istiyorum. Heyecan, heyecan, heyecan! Neyin heyecanını istiyorum, biliyor musunuz? Resimlerde, gazetelerde görüyorsunuz. Varoşlarda yaşayıp şehirlerin kenarındaki çöplüklerden çocukları kurtarmanın heyecanını istiyorum. Filistin’deki savunmasız yavruyu üzerine sıkılan kurşundan kurtarmak için heyecan istiyorum. Afrika’da en basit bir ilacı bulamadığı için ölen küçük yavrunun kurtulması için heyecan istiyorum. Biz elhamdülillah Müslümanız, hayrı ikame etmek ve şerri ortadan kaldırmak inancımızın gereğidir” şeklinde konuştu.

 

IRKÇILIK VE MEZHEPÇİLİKTEN FAYDA GELMEZ

 

Irkçılıktan ve mezhepçilikten bu coğrafyaya bir fayda gelmeyeceğini kaydeden Turhan, “Kimse anne babasını, rengini, ırkını seçebilme hakkına sahip değildir. Tüm ırkları da renkleri de Allah yaratmıştır. Türk olmanın, ermeni olmanın, Kürt olmanın, Fransız olmanın değil adaletten ya da zulümden yana olmanın hesabını vereceğiz. Hiçbir ırkın bir diğerine üstünlüğü yoktur. Anadilde konuşmak da eğitim de her insanın hakkıdır. Bugün İslam coğrafyasının tarumar olmasının bir sebebi ırkçılık ise diğer sebebi de mezhepçiliktir. Dediğim cümleyi doğru anlayınız. Fenerbahçeli olmak, Galatasaraylı olmak bu ülkede ekonomiden dış politikaya, ekmek fiyatlarından İncirlik’in ABD savaş uçaklarına açılmasına hangi konu üzerinde bir yaptırım sağlıyor? Hiç. Ama buna rağmen Fenerbahçeliler Galatasaraylılar birbirlerini yeseler doyamıyorlar.  Fanatizmden uzak beyefendileri, hanımefendileri tenzih ederiz. Bunun adı holiganlıktır.

 

Şimdi bu ülkede Alevi olmak ya da Sünni olmak ekonomiden dış politikaya hangi konuda belirleyici unsur? Bizim Alevi’mizi de Sünni’mizi de ABD’nin, AB’nin, İsrail’in stratejik ortağı yapmışlar. Bu tartışmaların içine girmenin kime ne faydası var? Türkiye-İsrail ilişkilerinde gündeme gelemeyen ehlisünnet oluşumuz niçin Türkiye-İran ilişkilerinde ısıtılıp gündem yapılır? Kim kime niye tavır alıyor? Bu tavır alışların kime ne faydası var?” şeklinde sorular sordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.