Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Eski CİA Direktörü: El Kaide'yi Kullanalım!

Petraeus, DAEŞ'in ortadan kaldırılması için El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi içindeki radikal olmayan güçlerin kullanılması fikrini önerdi. 

02 Eylul 2015
Eski CİA Direktörü: El Kaide'yi Kullanalım!

The Daily Beast'in aralarında Eski ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü David Petraeus'la doğrudan konuşan bir kişinin de bulunduğu dört isimsiz kaynağa dayandırdığı haberine göre, Petraeus, ABD yönetimine, DAEŞ'e karşı El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'ni kullanmayı önerdi.
 
Petraeus, iddianın Washington'da tepkilere neden olmasının ardından CNN televizyonuna açıklamada bulunarak görüşlerine açıklık getirdi.
 
Petraeus, "Her ne koşulda olursa olsun, El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'ni, Suriye'de DAEŞ'e karşı bir organizasyon olarak kullanmayı denememeliyiz. Ancak Nusra içinde yer alan bazı savaşçılar, belki bazı güçler, ideolojik sebeplerden öte şüphesiz fırsatçılar olarak bu örgüte katıldı; bu kişiler Nusra'yı güçlü gördüler, başka bir güvenilir alternatif göremediler" ifadesini kullandı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.