Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tapınak Saldırganı 'Türk' İddiası

Tayland'da bir tapınağa düzenlenen ve onlarla kişinin ölümüne yol açan saldırıda yabancı uyruklu bir kişi yakalandı. Polisin canlı yayındaki açıklması esnasında ekrana yansıyan pasaportlardan birinin bir Türke ait olduğu görüldü. AFP'nin haberine göre de askeri yetkililer, şüphelinin 'Türk vatandaşı' olduğunu açıkladı.  

29 Ağustos 2015
Tapınak Saldırganı 'Türk' İddiası

Tayland polisi, 17 Ağustos'ta başkent Bangkok'taki bir tapınağa bombalı saldırı düzenleyen ve en az 28 kişinin ölümüne yol açan saldırgan olabileceğini düşündüğü yabancı uyruklu bir kişiyi yakaladı. Ordudan yapılan açıklamada, şüphelinin iddia edildiği gibi bir Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

Ulusal Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri, Bangkok'un kuzeyindeki bir apartmana baskın yaptıklarını ve binada bomba yapımından kullanılabilecek malzemeler ele geçirdiklerini, şüphelinin de 'aynı aradıkları kişiye' benzediğini söyledi. Polis Şefi Çaktip Çaicindasaid ise canlı yayında yaptığı açıklamada şüphelinin saldırıyla ilişkisinden emin olduklarını belirtti.

'AYNI ÜLKEYE AİT PEK ÇOK PASAPORTU VAR'

Komutan Banphot Phunphien ise şüphelinin Türk vatandaşı olduğunu, 'tek ülkeye ait birden fazla pasaportu bulunduğunu ve bunu nasıl yaptığını anlamadıklarınıifade etti.

Öte yandan Thavornsiri canlı yayında konuşurken, ekranda yayınlanan bir dizi pasaport arasında Adem Karadağ ismi görüldü. 28 yaşındaki Karadağ'ın bombacı değil, örgüt üyesi olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.