Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağdat'ta 'Yeşil Bölge' Halka Açılıyor

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, orduya bağlı Özel Tümen ve Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'na hükümet binaları ile yabancı elçiliklerin bulunduğu başkent Bağdat'ın en korunaklı merkezi ?Yeşil Bölge'nin halka açılması talimatı verdi. Irak Başbakanı Haydar El İbadi, orduya bağlı Özel Tümen ve Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'na hükümet binaları ile yabancı elçiliklerin bulunduğu başkent Bağdat'ın en korunaklı merkezi ?Yeşil Bölge'nin halka açılması talimatı verdi.  

29 Ağustos 2015
Bağdat'ta 'Yeşil Bölge' Halka Açılıyor

 İbadi ayrıca Bağdat ve diğer kentlerde siyasi parti ve yetkililer tarafından kapatılan ana ve ara sokakların açılmasını, bu çerçevede vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gereken planların yapılmasını istedi.
 
Bağdat'ın merkezinde yer alan ve Yeşil Bölge olarak adlandırılan alan, 2003'teki Irak işgalinin ardından uluslararası koalisyon güçleri tarafından oluşturuldu. Yaklaşık 10 kilometrelik alanı kapsayan bölge, ülkenin askeri olarak en korunaklı yerlerinin başında geliyor.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.