Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mahmut Abbas'tan Şok İstifa!

Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Mahmud Abbas, bir grup FKÖ yöneticisiyle birlikte çatı örgütünün liderliğinden istifa etti. 

24 Ağustos 2015
Mahmut Abbas'tan Şok İstifa!

Filistin Devlet Başkanı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) lideri Mahmud Abbas, FKÖ liderliğinden istifa etti. El Arabiya’nın haberine göre Abbas’la birlikte bir grup FKÖ yöneticisi daha istifalarını sundu.

İstifanın nedeni hakkında henüz bir bilgi verilmedi. FKÖ kaynakları Abbas’ın, FKÖ yürütme kurulu üyeleriyle birlikte bu hafta sonu istifa edebileceğini ifade ediyordu.

El Arabiya, Filistin Ulusal Konseyi'nin birçok Filistinli örgütü kapsayan FKÖ’nün yeni yürütme kurulunu belirlemek üzere bir ay içinde seçim yapılması çağrısı yaptığını duyurdu.

AFP'ye konuşan FKÖ yöneticisi Vasıl Ebu Yusuf, 18 kişilik yürütme kurulunun yarıdan fazlasının Abbas'la birlikte istifa ettiğini duyurduğunu yazdı. AFP'nin haberinde Abbas ve diğer yürütme kurulu üyelerinin FKÖ'nün en üst karar organını seçime zorlamak üzere istifa ettiği belirtildi.

80 yaşındaki Mahmud Abbas, Yasser Arafat'ın ölümünün ardından, 2005 yılında Filistin yönetimine geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.