Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Meşal, 'İsrail - Hamas Görüşmeleri'ni Doğruladı

İsrail tarafından yalanlanan ?İsrail ? Hamas müzakereleri?, Hamas lideri Halid Meşal tarafından doğrulandı. Meşal, müzakerelerin beş başlıkta sürdüğünü açıkladı.  

22 Ağustos 2015
Meşal, 'İsrail - Hamas Görüşmeleri'ni Doğruladı

Londra merkeli Katar gazetesi El Arabi El Cedid'e konuşan Meşal, İsrail’le uzun vadeli ateşkesin sağlanması için görüştüklerini ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’ın da aralarında olduğu bir dizi yabancı arabulucunun da sürece dahil olduğunu açıkladı.

Meşal, görüşmelerin olumlu olduğunu ancak henüz bir anlaşmaya varılmadığının da altını çizdi.

Müzakerelerin Gazze hakkındaki 5 başlıkta sürdüğünü belirten Meşal, beş başlığı şöyle sıraladı: yeniden inşa, ablukanın kaldırılması, liman inşası, havaalanı inşası ile su, elektrik ve yol altyapısının tamir edilmesi.

Blair’ın da aralarında olduğu arabulucuların uzun vadeli bir ateşkes istediklerini kaydeden Meşal, kendilerinin de savaş istemediğini, ancak İsrail'in işgali devam ettiği sürece ‘doğal ve meşru direniş’in de süreceğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.