Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kritik Zirve: Koalisyon mu, Erken Seçim mi'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları kapsamında bugün 14.00?de bir araya gelecek.  

17 Ağustos 2015
Kritik Zirve: Koalisyon mu, Erken Seçim mi'

Meclis’te gerçekleştirilecek görüşmede öncesinde Başbakan Davutoğlu, partisinin MHP heyetiyle çalışmaları gözden geçirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, hazırlıklarını tamamlayan Davutoğlu, Bahçeli ile ‘hiçbir ön yargı olmadan oturup konuşmayı’ planlıyor. İki partinin uzlaşabileceği noktalara dikkat çekeceği belirtilen Davutoğlu'nun, görüşmede, ‘ortak ve uzlaşılan konular çerçevesinde hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçeneği’ gündeme getirmesi bekleniyor.

MHP’NİN KOALİSYON ŞARTLARI

MHP ise, bugünkü görüşme öncesinde AK Parti'den gelecek olası bir koalisyon teklifi için dört şart belirledi:

* Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu, MHP'nin vazgeçilmez şartıdır.

* Çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılması, Sürecin tümüyle tasfiyesi, müzakere kabul etmeyen talep ve isteğimizdir.

* Toplum hayatını felç eden, adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınarak, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmesi tartışmasız isteğimizdir.

* Anayasal yetki ve sorumluluklarını inat ve ısrarla çiğneyen, hiçbir kural tanımayan Cumhurbaşkanı'nın, görevinin gerektirdiği meşru ve hukuki zeminde bulunmasının yanı sıra kuvvetler ayrılığı prensibinin parlamenter demokrasiyle muhafazası, sağlıklı bir koalisyon için aradığımız temel kriterdir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.