Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türk Polisi, Irak Polisini Eğitecek

KUZEY Irak?ta IŞİD?le mücadele için Peşmerge?ye, Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler) tarafından eğitim veren Türkiye, aynı amaçla Irak polisini de eğitecek. 

18 Temmuz 2015
Türk Polisi, Irak Polisini Eğitecek

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi’nin, kısa süre önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun resmi davetlisi olarak Ankara’ya yaptığı ziyarette varılan mutabakata göre, Irak polisine eğitim Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı uzmanlarınca verilecek.

Irak polisinin, Özel Harekat’ın Ankara-Gölbaşı’ndaki Eğitim Merkezi’nde eğitilmesi bekleniyor. Eğitimde IŞİD’in militan toplama ve sahada güç kazanma yöntemlerinin önlenmesi için neler yapılması gerektiği Irak emniyet birimlerine teorik olarak anlatılacağı gibi pratikte de gösterilecek. IŞİD adına örgütlenme faaliyetlerini yürüten kişileri tespit etmek, bunları zararsız hale getirmek için gerekli tedbirleri almak da eğitimin ana unsurlarında yer alacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.