Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ürdün Tampon Bölge Planlıyor

Ürdün'ün, Suriye'nin güneyinde bir tampon bölge kurmayı planladığı iddia edild 

02 Temmuz 2015
Ürdün Tampon Bölge Planlıyor

inancial Times Ürdün'ün, Suriye'nin güneyinde cihatçı grupların zaferini önlemek adına bir tampon bölge kurmayı planladığını yazdı.
Gazetenin yayımladığı haberde planın hayata geçmesi durumunda, "bunun dört yıllık sivil savaşın başından bu yana isyancılar ve mülteciler için kurulan ilk tampon bölge olacağı" belirtiliyor.
 
Financial Times'a göre Ürdün'ün temel amacı sınırında güvenli bir alan meydana getirmek.
Haberde özetle şu bilgiler yer alıyor:
"Planlar hakkında bilgisi olan kişilere göre Ürdün'ün temel amacı, sınırında güvenli bir alan meydana getirmek olacak. Ürdün sınırı boyunca güney Suriye eyaletleri Dera ve Süveyda bulunuyor. Suriye'deki ayaklanma 2011'de, Dera eyaletinin parçası Dera kentinde başlamıştı.
 
IŞİD'in sınır bölgesinde alan ele geçirmesi olasılığı Ürdün'ü kaygılandırıyor. Ürdün, ABD'nin cihatçı olmayan muhalifleri eğitim programının da içinde yer alıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.