Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslam Dünyası Şokta! IŞİD Sonunda Bunu da Yaptı!

IŞİD terör örgütünün militanları, Hz. Yunus?a ait olan mezarın bulunduğu Musul?daki camiyi yerle bir etti, türbenin bulunduğu yerde ise bahçe yapmak niyetinde.  

22 Haziran 2015
İslam Dünyası Şokta! IŞİD Sonunda Bunu da Yaptı!

Haberi duyuran İran İRNA Ajansı’nın haberinde, ‘IŞİD militanları Musul’da Yunus Peygamber’in mezarının bulunduğu camiyi havaya uçurduktan sonra mezarı buldozerlerle yerle bir ettiler. Bundan sonra mezarın bulunduğu yerde bahçe yapmayı düşünüyorlar’ diye belirtildi. 
 
Daha 2014 yılının Temmuz ayında Irak’ın Musul eyaletini  ele geçiren IŞİD militanlarının eyaletin başkenti Ninova kentindeki  Hz. Yunus Peygember ve Hz. Danyal Peygamber’in mezarlarını yıktıklarını gösteren görüntüler tüm dünyayı dehşete düşürmüştü. O zaman IŞİD’çiler baltalarla taştan yapılmış eski mezarlıkları kısmen yıkmıştı. Şimdi ise bu kutsal mezarı tamamen yerle bir edilmiş oldu.  
 
Hz. Yunus, Kur'an’da adı geçen,  Musevilik,  Hıristiyanlık,  İslam  ve  Bahailik’te  Tanrı'nın  elçisi  ve  kutsal sayılan, Ninova halkına gönderildiği inanılan peygamberdir.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.