Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD, Yanlışlıkla Irak Ordusunu Vurdu!

Irak'ta ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının Felluce'de, Irak ordusuna ait askeri karargahı "yanlışlıkla" vurması sonucu 5 güvenlik görevlisinin öldüğü, 7'sinin yaralandığı bildirildi.  

08 Haziran 2015
ABD, Yanlışlıkla Irak Ordusunu Vurdu!

Irak ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyona ait savaş uçakları, Felluce'nin 10 kilometre güneydoğusunda bulunan askeri bir karargaha hava saldırısı düzenledi.
 
ABD yanlışlıkla Irak güçlerini bombaladı
 
Koalisyon uçaklarının bölgeyi "yanlışlıkla" vurduğunu tahmin ettiklerini ifade eden kaynaklar, söz konusu saldırıda, ordu Haşd eş-Şabi güçlerinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralandığını belirtti. Saldırıda 5 askeri aracın imha edildiği ve bölgede bulunan çok sayıda binada hasar oluştuğu aktarıldı.
 
Irak'ta ordu ve polisin yanı sıra Şii gönüllülerden oluşan Haşd eş-Şabi ve aşiret güçleri terör örgütü IŞİD'e karşı birlikte mücadele veriyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da sözde bu güçlere hava desteği sağlıyor.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.