Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Teröristler Birbirine Girdi, Halep'te İşler Karıştı!

IŞİD'in Halep'in kuzeyinde "ılımlı" gruplara saldırı başlatmasının ardından, aktörler birbirini suçlamaya başladı. Ahrar'uş Şam, ABD'nin IŞİD'in ilerleyişini neden durdurmadığını sorarken, ABD Suriye ordusunun IŞİD'e yardım ettiğini öne sürdü. 

04 Haziran 2015
Teröristler Birbirine Girdi, Halep'te İşler Karıştı!

Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Halep'in kuzeyinde "ılımlı" gruplara saldırması ve ana ikmal hattının en kritik halkası Azez'e yaklaşması, sahadaki silahlı grupları yine birbirine düşürdü.

El Kaide bağlantılı Ahrar'uş Şam'ın Sözcüsü Ahmed Kura Ali, Telegraph'a yaptığı açıklamada ABD'yi suçlayarak, "IŞİD, koalisyon saldırısına maruz kalmadan nasıl bu askeri konvoyları hareket ettirip saldırabildi?" diye sordu.

Ali, Batı'yı IŞİD'in Suriye'deki ilerleyişine kayıtsız kalmakla itham etti.

Halep Askeri Konseyi'nden Zahir el-Sakit ise, Washington'a IŞİD pozisyonlarının kesin koordinatlarını ilettiklerini, ancak koalisyonun saldırı düzenlemediğini kaydetti.

ABD ORDUYU SUÇLADI

ABD ise, Halep'in kuzeyindeki IŞİD ilerleyişine "ordunun yardım ettiğini" ileri sürdü.

Dün, "ABD Şam Büyükelçiliği" Twitter hesabından paylaşılan yorumda, "haberlerde" ordunun IŞİD'e hava desteği verdiği söylendi.

Özellikle Azez'e yakın Marea'da bu iddialar dillendirilirken, "ılımlı" muhalefete yakın Marea News Network isimli bir grup, Marea'da ordunun IŞİD'e yardım ettiği iddialarını yalanladı.

Suriye ordusu, Halep'in Bab kasabasında IŞİD'e yönelik çok yoğun hava saldırıları düzenlemiş ve onlarca IŞİD militanını öldürmüştü. Ordu, Halep'in yanı sıra Haseke, Deyrezzor ve Humus'ta da IŞİD'le savaşıyor.

Haseke'de YPG'nin yanı sıra ordu da IŞİD'i bölgeden temizleye devam ederken, Deyrezzor kent merkezine yönelik bir ordu saldırısı başlatıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.