Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nasrallah: Bizim Daimi Düşmanımız İsrail'dir

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Lübnan'ın güneyinde düzenlenen direniş ve zafer şenliğinde bir konuşma yaptı. 

25 Mayıs 2015
Nasrallah: Bizim Daimi Düşmanımız İsrail'dir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Siyonist İsrail rejimi karşısındaki mücadelede verdikleri destekten dolayı İran ve Suriye'yi övdü.

Seyyid Hasan Nasrallah,  dün gece Lübnan'ın güneyinde düzenlenen Direniş ve Zafer Şenliği'nde  yaptığı konuşmada, İran ve Suriye'yi,  Direniş'in zaferlerinde etkili olan vefalı  dostlar olarak  nitelerken, 2000 yılındaki  savaşta Lübnan Hizbullah hareketinin İsrail'e zillet içinde bir yenilgi  tattırmasının Lübnan'ın zaferi için yeni bir dönemin başlamasına  vesile olduğunu hatırlattı.

Nasrallah, bugün tarihin yeniden farklı isimlerle ve unvanlarla tekerrür ettiğini  belirterek;  bugün bölgede ülkeleri, milletleri ve orduları tehdit eden projenin vahşi tekfirci proje olduğunu söyledi.

Nasrallah,  IŞİD ve en-Nusra Cephesi'ni bu projesinin çok net örnekleri olarak nitelerken,  bu grubun küçük bir grup olmadığını, aksine  yaygın bir grup olduğunu,  medeniyet ve insanlık karşısında kan dökme, cinayet, kafa kesme gibi  vahşilikleri gösteren bir cinayet şebekesi olduğunu söyledi.

Irak ordusunun Diyale ve Selahaddin eyaletlerinde Amerika'nın yardımları olmaksızın  teröristlere karşı zafer elde ettiğini belirten Nasrallah, “Ama, Ramadi'de Amerika'nın yardımlarını beklerken yenilgi aldı. İşte bundan dolayı milletler kendi güçlerine dayanarak ve kendilerine inanarak, imanla kendi sorunlarını halletmeliler'' dedi.

Nasrallah, bölge milletlerinin kendi gerçek dostlarının  peşinde olmaları gerektiğini hatırlatarak, İran İslam Cumhuriyeti'nin bunların başında geldiğini söyledi.

Nasrallah,  Yemen konusuna da değinerek, Arabistan'ın Yemen'e ağır saldırılar gerçekleştirdiğini ama hiçbir hedefe ulaşamadığını ve ulaşamayacağını belirterek, “Çünkü bu düşmanlık ve saldırı, Yemen ordusu, halkı ve direnişine karşıdır” ifadesini kullandı.

Nasrallah, Direniş'in Suriye'de mücadelesine işaretle,  her zaman İsrail'i bir düşman olarak gördüklerini bundan dolayı bu rejimin bütün faaliyetlerini dikkatle izlediklerini ve düşman karşısında bir an bile gafil olmayacaklarını söyledi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.