Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD ve Körfez Anlaştı, Direnişin Füzelerini Birlikte Savunacaklar

ABD Başkanı Barack Obama?nın yarın Beyaz Saray?da, ertesi gün de Camp David?de ağırlayacağı Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin temsilcileri bugün ABD?ye giderken, bölgedeki güvenliğin ana gündem maddesi olacağı zirveden çıkacak kararlara ilişkin bir açıklama geldi.  

13 Mayıs 2015
ABD ve Körfez Anlaştı, Direnişin Füzelerini Birlikte Savunacaklar

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Ben Rhodes, yarın başlayacak zirvede KİK ülkeleri ve ABD’nin balistik füze sistemlerini birbirine entegre etme planını duyuracaklarını söyledi: “KİK’in balistik füze savunma sistemine ilişkin bazı özel duyurularımız olacak. Beklemede kalın.”

Rhodes’a göre, varılacak kararlar arasında KİK ülkelerinin işbirliği içinde hareket etmeyi öğrenmeleri’ adına ek ortak tatbikat yapılması da yer alacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.