Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Afham: Yemen?de Uygulananlar Soykırımdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Merziye Afham, Yemen?de uygulananların soykırım olduğunu söyledi. 

11 Mayıs 2015
Afham: Yemen?de Uygulananlar Soykırımdır

Afham, Arabistan savaş uçaklarının Yemen'in kuzeyinde nüfusun yoğun olduğu yerlere yönelik saldırılarını kınarken, Arabistan'ın Yemen'in askeri merkezleri ve yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının üzerinden 46 gün geçtiğini, uluslar arası kanunlarca yasaklanmış silahların Yemen'de kullanılmasını ve bunun soykırım olduğunu ve uluslar arası kanunlara aykırı olduğunu belirtti.

BM’den Yemen halkına yönelik saldırıların durması ve Yemen'e acil insani yardımların ulaştırılması konusunda derhal girişimde bulunmasını isteyen Afham, tüm uluslararası kurum ve kuruluşların Yemen'de çok büyük bir insani facianın yaşanmasını önlemek için acil girişimde bulunmalarını istedi.

Afham, İran'ın Yemen'e insani yardım göndermek için gerekli koordinenin yapıldığını ve bu yardımların her hangi bir engel çıkmadan Yemen halkına ulaşması temennisini dile getirdi.

İran Kızılay Kurumu'nun insani yardım malzemelerini taşıyan Necat adlı gemisi dün Yemen halkına yardımları ulaştırmak için İran'ın güneyinde yer alana Benderabbas limanından hareket etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.