Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Barzani Haddini Aştı: Bağımsız Kürdistan Geliyor!

ABD ziyaretini sürdüren IKBY Başkanı Mesut Barzani, referandumu IŞİD ile mücadele sebebiyle ertelediklerini belirterek "Ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız Kürdistan geliyor" dedi. 

07 Mayıs 2015
Barzani Haddini Aştı: Bağımsız Kürdistan Geliyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kürt halkına kendi kaderini belirleme hakkının referandumla verilmesi gerektiğini belirterek, "Ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız Kürdistan geliyor. Referandumumuz olacak ama şimdi DAEŞ ile mücadeleyle uğraşıyoruz, o nedenle ertelendi ama yapılacak" dedi.

 Barzani, ABD ziyareti sırasında Washington'da Atlantik Konseyi'nde konuştu. Irak Şam İslam Devleti IŞİD'e karşı peşmergenin kazandığı başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirtti. "peşmergenin ön cephede özgür dünya için savaştığını, DAEŞ'in yenilmez olduğu mitini sona erdirdiğini ve örgütü 20 bin kilometrekareden temizlediğini" kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.