Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Değişti

Suudi Arabistan Kralı Selman, Veliaht Prens Mukrin bin Abdulaziz'i kendi isteği üzerine görevden alarak, yerine yeğeni Nayif'i atadı. 

29 Nisan 2015
Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Değişti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in oğlu Prens Muhammed bin Selman'ın da Muhammed bin Nayif'in yerine ikinci veliaht olarak atandığı belirtildi.

Kral Selman’ın aldığı bu kararla ilk kez veliahtlık, ülkenin kurucusu Kral Abdülaziz’in oğullarından torunlarına geçmiş oldu. Bu da Suudi Arabistan kraliyet ailesindeki kuşak değişimine işaret ediyor.

Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmak isteyen Dışişleri Bakanı Prens Suud Faysal'ın yerine Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Adil Cübeyir atandı.

1975'ten bu yana Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Suud Faysal, Kral Selman'ın Dışişleri Özel Danışmanlığına atandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.