Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suud?un Yemen Saldırısında Kaç Çocuk Öldürüldü?

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'de 'Kararlılık Fırtınası' operasyonunun başladığı 26 Mart'tan bu yana en az 115 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı 

27 Nisan 2015
Suud?un Yemen Saldırısında Kaç Çocuk Öldürüldü?

UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlediği basın toplantısında, "26 Mart'tan 20 Nisan'a süren saldırılarda en az 115 çocuk hayatını kaybetti, 172'si yaralandı" dedi.

İnceleme ve araştırmaların devam ettiğini ifade eden Boulierac, "Yemen'de yüzlerce çocuk, tehlikeli şartlar altında yaşıyor. Çoğu, bomba ve silah sesleri yüzünden geceleri korkuyla uyanıyor" ifadesini kullandı.

Çocuklara yönelik ihlallere son verilmesi için hemen harekete geçilmesi çağrısında bulunan Boulierac, Yemen'de çatışan tarafları da uluslararası hukukun gerektirdiği şekilde çocuklara karşı sorumluluk taşımaya davet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.