Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yavru Vatan?da Yeni Cumhurbaşkanı Belli Oldu

KKTC dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, aynı göreve ikinci kez aday olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yerine değişim sloganıyla yola çıkan sol çizgideki Mustafa Akıncı?yı tercih etti. 

27 Nisan 2015
Yavru Vatan?da Yeni Cumhurbaşkanı Belli Oldu

Kıbrıs Türk halkı, dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, aynı göreve ikinci kez aday olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yerine değişim sloganıyla yola çıkan Mustafa Akıncı’yı tercih etti. Ada’da sol siyasetin adayı Akıncı, oyların yüzde 60.4’ünü alarak, yüzde 39.5’da kalan rakibi Eroğlu’na fark attı ve 5 yıllığına yeni cumhurbaşkanlığı seçildi.

KATILIM ORANI DÜŞÜK

79 bin seçmenin bulunduğu KKTC’de katılım oranı geçen hafta yapılan ilk tur seçimlerindeki gibi beklentilerin altında kaldı. Seçmenlerin yüzde 64’ü sandık başına gitti. Geçen hafta yapılan ilk tur seçimlerinde yüzde 28 ile Eroğlu’nun bir puan gerisinden gelen Akıncı, ikinci tur seçimlerde tüm sol partilerin desteğini arkasına alarak sandıktan birinci çıktı. Rum lider Nikos Anastasiadis, Derviş Eroğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akıncı’yı tebrik etti.

YOĞUN MESAİ BEKLİYOR

Akıncı’yı yoğun bir Kıbrıs müzakereleri mesaisi bekliyor. Yemin töreninin ardından göreve gelir gelmez, Anastasiadis’le 6 aydır askıda bulunan müzakerelerine başlayacak. Müzakereler öncesinde ise, cumhurbaşkanlığında heyetler yeniden belirlenecek. Akıncı, geçen hafta desteğini aldığı iktidarın büyük ortağı solcu Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin kadrolarını da müzakere heyetinde kullanacağını açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.