Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Putin, Ermenistan'da "Soykırım" Demedi

Ermenistan'ın Erivan kentine giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, buradaki konuşmasında 'soykırım' ifadesini kullanmadı. 

25 Nisan 2015
Putin, Ermenistan'da

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 1915 olaylarının 100. yıl dönümü anma törenleri düzenlendi. Erivan'daki sözde soykırım anıtının önünde düzenlenen anma törenine; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın de aralarında bulunduğu yabancı konuklar ve bu ülkede görev yapan misyon şefleri de katıldı.

Putin de, anma törenleri kapsamında olaylarda hayatını kaybedenler için kurulan anıt mezarı ziyaret ederken, Rus lidere sarı çiçek verildi. Dün yaptığı açıklamada 1915 olayları ile ilgili 'soykırım' ifadesini kullanan Putin, Erivan'a gerçekleştirdiği ziyarette çark etti.

PUTİN BU KEZ "SOYKIRIM" DEMEDİ

Törende bir konuşma yapan Rus lider Putin, "Dünyanın bir dizi ülkesinde itibar gören neo-faşizm, aşırı milliyetçilik, anti-semitizm ve Rusofobi gibi akımların sonuçlarını enine boyuna düşünmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Putin konuşmasında, 'kitlesel katliamların bir gerekçesi olmadığını ve olamayacağını' belirtirken, 'uluslararası toplumun geçmişteki trajik olayların bir daha tekrarlanmaması, tüm halkların barış ve uzlaşı içinde yaşaması için her türlü çabayı sarf etmesi gerektiğinin' de altını çizdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.