Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan'da 'Soykırım Tatiline' Türk Bayraklı Tepki (Foto)

Lübnan'ın Trablusşam kentinde esnaf, bugün için ilan edilen 'soykırım tatilini' dükkanlarının önüne Türk bayrağı asarak boykot etti 

24 Nisan 2015
Lübnan'da 'Soykırım Tatiline' Türk Bayraklı Tepki (Foto)

Lübnan'da, 1915 olaylarının yıldönümü nedeniyle okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı. Lübnan halkının bir kısmı ise bu girişimlere karşı Türkiye'nin yanında durduklarını göstermek için evlerine Türk bayrağı astı.

Lübnan Eğitim Bakanlığı'nın, bu cuma günü, özel ve resmi okulları "Ermeni Soykırımı" iddialarının anma yıldönümü nedeniyle kapanması yönündeki talebini Lübnan Bakanlar Kurulu kabul etmişti. Bugün okullar tatil edildi. Ermenistan'dan gelen bazı müzik grupları da bugün Trablusşam'da, anma için konserler verecekti.

Trablusşam kentinde yapılacak etkinlikler, halkın tepkisi üzerine iptal edildi. Ermeni müzisyenler etkinliğe katılmama kararı aldı. Ancak cumartesi ve pazar günkü etkinlikler ise devam edecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.