Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şeyh Halid: Sistani Iraklıların Babasıdır

Irak Sünni Alimleri Heyeti Başkanı Şeyh Halid Molla, cumartesi günü yaptığı konuşmasında Irak'a yapılan saldırıları değerlendirdi. 

07 Nisan 2015
Şeyh Halid: Sistani Iraklıların Babasıdır

Irak Sünni Alimleri Heyeti Başkanı Şeyh Halid Molla, Irak'ın din görünümü altında vahşi saldırılara maruz kaldığını belirterek; "Ayetullah Sistani tüm Iraklılar için baba rolünü üstlenmiştir, tüm Iraklılara babalık yapmıştır.

Alimler bugün ikiye ayrılmaktadır, bir kısmı Kardavi gibi fitneyi körükleyerek sömürgecileri temsil etmektedir, hakkı değil batılı temsil ederler, terörle mücadele eden halkı yalnız bırakırlar ve sadece otel toplantılarına iştirak ederler.

Diğer kısmı ise Rabbani alimlerdir, onlar dini ve Allah'ı anlamışlardır. Ayetullah Sistani bu alimlerin başında gelmektedir. Ayetullah Sistani, mezheptaşlarına yönelik katliamlarda, hatta 1700 öğrencinin şehit edildiği Spayker saldırılarında dahi sükut etmeyi tercih etti. 

Fakat ne zamanki Musul ve Selahaddin kentleri hainlerin hıyaneti yüzünden düştü, Ayetullah Sistani bu kentlerin ve halklarının teröristlerden kurtulması için cihat fetvası verdi." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.