Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

?Halkların Kendi Kaderlerini Belirlemesine İzin Verin?

Mukteda es-Sadr dün yaptığı açıklamada, Suud?un Yemen?e müdahalesinin korkunç sonuçlar doğurabileceğine işaret etti. 

28 Mart 2015
?Halkların Kendi Kaderlerini Belirlemesine İzin Verin?

Mukteda es-Sadr dün yaptığı açıklamada, Suud’un Yemen’e müdahalesinin korkunç sonuçlar doğurabileceğine işaret etti.
 Mukteda es-Sadr “Halkların kendi kaderlerini belirlemesine izin verin” başlığıyla yayımladığı açıklamada, Irak’ın herhangi bir tarafın lehine Yemen’e müdahale etmesinin değerli Yemen halkının işlerine müdahale anlamı taşıyacağının altını çizdi.

 Yemen’deki hava saldırılarının İslam ve Arap Birliği’nin maslahatına zarar vermeyeceğini vurgulayan Mukteda es-Sadr “Dün, Irak’ta gömülü tiranların iktidarda kalması için binlerce insan canından oldu, bugünde meşruiyet talebiyle meydanlara inenler canından olacak” dedi.

 Mukteda es-Sadr açıklamasının sonunda, başta Suud olmak üzere Arap devletlerini Yemen halkının acılarının sona ermesi ve mezhepsel yaklaşımların son bulması için cesur bir tavır takınmaya çağırarak “Bu müdahele korkunç sonuçlar doğurabilir” dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.