Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye'den Suud'a Destek

Yemen'de öncülüğünü Ensarullah'ın yaptığı halk hareketini bastırmak için harekete geçen Suud öncülüğündeki Arap ülkelerine, Türkiye destek verdiğini açıkladı. 

26 Mart 2015
Türkiye'den Suud'a Destek

Dünyaya Selefi terörü yayan ve destekleyen Suud rejimi, Bahreyn'de olduğu gibi Yemen'de de halk hareketini bastırarak, kendi istediği yönetimin işbaşında olmasını istiyor. Bu nedenle dün gece itibariyle 100 savaş uçağı ve 100 bin askerle Yemen'e saldıran Suud rejimine, diğer Arap ülkeleri de destek veriyor.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suud'un önceden haber verdiği saldırının desteklendiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; "Seçimle işbaşına gelmiş meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebi üzerine, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerinden oluşan bir koalisyon gücü tarafından Husilere karşı başlatılan ve ülkemize Suudi Arabistan tarafından önceden bilgisi verilen  askeri harekatı destekliyor; bu harekatın ülkede ortaya çıkan iç savaş ve kaos tehlikesinin önlenmesine  ve meşru devlet otoritesinin ihya edilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz." denildi.

Suudi Arabistan, gerek kendi ülkesinde, gerek diğer ülkelerde halkın isteklerine, tanklarla ve silahlarla cevap veriyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.