Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran; Ateş Bütün Bölgeye Yayılabilir

İran Dışişleri, Riyad'ın Yemen'e askeri operasyonunun uluslararası hukuka ve egemenlik hakkına aykırı olduğunu söyledi, İranlı milletvekili Burucerdi, 'Ateş tüm bölgeye yayılacak' dedi. 

26 Mart 2015
İran; Ateş Bütün Bölgeye Yayılabilir

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik hava operasyonunu “uluslararası hukuka ve ulusal egemenlik haklarına aykırı, tehlikeli bir hamle, saldırılar derhal durdurulmalı” açıklamasıyla kınadı.

İran Dışişleri Sözcüsü Merziye Afham, "askeri müdahalenin durumu daha da karmaşıklaştıracağını, krizi bölgeye yayacağını ve Yemen'deki iç farklılıkların barışçıl yolla çözülmesi fırsatının kaybedileceğini" söyledi.

Milletvekili Alaaddin Burucerdi de, “Suudi Arabistan’ın Yemen’de yaktığı savaş ateşi tüm bölgeye yayılacak” dedi.

Suudi Arabistan ve bölge müttefikleri, TSİ 01.00’de Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. Operasyonda Ensarullah'ın denetimindeki başkent Sana havadan bombalandı, onlarca lişi bu bombalarla hayatını kaybetti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.