Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ürdün ile Rusya Arasında Nükleer Anlaşma

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Ürdün ve Rusya, Ürdün'de nükleer santral inşa edilmesi için 10 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. 

25 Mart 2015
Ürdün ile Rusya Arasında Nükleer Anlaşma

Anlaşmanın, Ürdün hükümeti adına Ürdün Atom Enerjisi Komisyonu Başkanı Halid Tukan ve Rusya hükümeti adına da devlet şirketi Rosatom'un Başkanı Serghei Kiriyenko tarafından imzalandığı belirtildi.

Haberde, yapılan anlaşma çerçevesinde, Rus şirketi Rosatom'un Ürdün'de 10 milyar dolar maliyetle, 2 bin megavat kapasiteli nükleer santral inşa edeceği ve santralin iki reaktörden oluşacağı ifade edilirken, kurulacak nükleer santralin maliyetinin yüzde 50,1'inin Ürdün tarafından, yüzde 49,9'unun ise Rusya tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Ürdün Atom Enerji Komisyonu Başkanı Tukan, anlaşmada kurulacak nükleer santralin hukuki ve siyasi prensiplerinin belirlendiğini dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.