Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

IŞİD'in El Kitabı Çıktı; Türk İnsanı Dostumuz Değil!

IŞİD, Batı?dan örgüte katılmak isteyenler için bir el kitabı hazırladı. Kitapçıkta çok çarpıcı ifadeler yer alıyor. Kitapta Türklerin IŞİD?i sevmediğini de söylüyor. 

04 Mart 2015
IŞİD'in El Kitabı Çıktı; Türk İnsanı Dostumuz Değil!

İnternetten dağıtılan 50 sayfalık el kitabında, Avrupa’dan örgüte katılacaklara gelirken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılıyor

Suriyeve Irak’ta büyük bir alanda kontrolü sağlayan terör örgütü IŞİD, Türkiye Suriye’ye geçiş önlemini artırınca, Avrupalı cihatçılar için yeni bir kılavuz kitap hazırladı. “İslam Devleti’ne Hicret-2015” başlıklı 50 sayfalık İngilizce el kitabının kapağında Şanlıurfa Havaalanı, Akçakale Sınır Kapısı ve Rakka’nın işaretli olduğu bir harita kullanıldı. El kitabında örgüt sempatizanlarının yolculukta tercih etmeleri gereken yol ve yöntemler de, yanlarında neler bulunması gerektiği de ayrıntılı olarak anlatıldı.

YOLCULUK ÖNCESİ GEREKENLER

El kitabında ‘Hicret’ edeceklere yanlarında bir el çantası, bir sırt çantası ve bir bavuldan fazlasını getirmemeleri vurgulanıyor.

‘YAKALANIRSAN YALAN SÖYLE’

IŞİD’e katılacaklara yakalanma durumunda şu önerilerde bulunuluyor:

1-Sakin olun: Durdurulmanız, sınır dışı edileceğiniz anlamına gelmez.

2-“Türkiye’de ne yapacaksınız?” diye sorulduğunda “Turizm” yanıtını verin.

3-“Suriye’ye mi gidiyorsunuz?” sorusuna doğrudan ‘Hayır’ deyip yalan söyleyin. Sıkıştırırlarsa Suriye’deki insanlara yardım etmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

4- “Terörist misin? El Kaide ile bağlantın var mı? Suriye’de El Kaide’ye mi katılacaksın?” diye soran Türk yetkililer El Kaide ile IŞİD arasında fark gözetmez. IŞİD ile El Kaide’nin bir olduğunu düşünüyorlar. Bunları güçlü biçimde reddetmelisiniz.

GİYİLECEK PANTOLONU IŞİD BELİRLİYOR

“Bavulunuz en fazla 7-8 kilo, bol gözlü, ayaklı, çekçekli olmalı. Temiz bir takım kıyafet, bütün elektronik eşyalar, güneş enerjili şarj aletleri, saç tıraş makinesi, taşınabilir wi-fi modem, başucu lambası, fener tipi lamba, yağmur ve soğuktan koruyacak iyi bir ceket, bilekleri koruyan bir çift bot ve bir çift spor ayakkabı, 4 çift askeri tipte çorap, ayak bakımı için pudra ve krem, soğuktan koruyan eldiven, bere, 3 metrelik mezura, karabina (dağcılık kancası), avcı tipi bol cepli ama kamuflajsız pantolonlar, spor tişörtler ve çabuk kuruyan malzemeden elbiseler, iç donu veya külotlu çorap, hırka ve kapüşonlu sweetshirt, iççamaşır, uyku tulumu, diş fırçası ve macun, tırnak makası, İsviçre çakısı, kaşal (hem çatal hem kaşık olarak kullanılabilen mutfak gereci), katlanır fincan, kamp tabağı, dikiş kutusu, ilkyardım seti, ilaç ve tıbbi malzeme, bıçak.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.