7 Şubat 1988 doğumlu Mübariz İbrahimov, 2005 yılında Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Bölüğü`nde, askerlik hizmetini yaparak 2007 yılında terhis olmuştur. 2 yıl sivil hayatında çalıştıktan sonra, 2009 yılı Ağustos ayında uzman çavuş olarak Ordu’ya katılmış; kendi isteği ile Azerbaycan Karabağ cephesindeki, sınır birliğine atanmıştır.
Mübariz, işgalci Ermeniler karşısında 19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında tek başına 1 km mayın döşeli araziyi aşarak, işgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu mevzilere ulaştı. Kahramanca çarpışan Mübariz onlarca işgalci Ermeni asker ve subayını öldürdü ve Ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat, Ermeni silah ve mühimmatını kullanarak çarpıştı.
İlk temas da 40 Ermeni asker ve subayını öldüren Mübariz, karakolun mühimmat deposunu patlatarak 158 Ermeni askerinin ölümüne yol açar. Ermeniler savaş bölgesindeki ana birlikten destek kuvvet gönderdikten sonra çarpışmanın sonucunda Mübariz sabaha karşı şehit olur.
Mübariz İbrahimov'un babası Ağakerim İbrahimov'un anlattıklarından: "Olay günü sabah erken saatlerde beni telefonla aradılar. Oğlumun eve gelip gelmediğini sordular. Hatta çok miktarda silah götürdüğünü ve araziden uzaklaştığını bildirdiler. "Ben oğlumu tanırım, sınıra doğru gidin" dedim. Daha sonra mektubunu bulmuşlar..." Bu olayın ardından ermeni lideri sarkisyan bölgede görevli 9 üst düzey rütbeli komutanı ve 2 subayı ordudan ihraç etmiş bölgenin askeri yönetim kadrosunu tamamen değiştirmiştir.
Dini ve milli değerlere bağlı bir aileden gelen ve seyit yavrusu olan Mübariz, giderken sadece, “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağolsun” diye bir mektup bıraktı. Azerbaycan devleti, uzman çavuş Mübariz İbrahimov’u Milli Kahraman ilan etti. İşgalci Ermenistan ise, bu bozgun karşısında sınırdaki tüm komuta kademesini değiştirdi. Yaşadıkları bu şok hezimetten dolayı, şehit Mübariz’in cenazesini Azerbaycan Devleti’ne birkaç ay teslim etmemişlerdi. Terörist Ermeniler, Mübariz’in cesedinden bile korkmuşlar ki ellerini bağlamışlar ve cesedin üzerinde yaptıkları hakaretleri Rus internet sayfalarında yayınlamışlardı.
Şehit cenazesi Bakü'ye getirildiğinde Azerbaycan halkı kendisine şehadet arzusunu yeniden canlandıran İbrahimov'u yüreğine gömüyordu. Ülkenin dört bir yanında adına törenler düzenlendi, cesaretine, yiğitliğine şarkılar bestelendi, şiirler yazıldı..
Ruhun şad olsun Mübariz, adını tarihe "qayret" abidesi olarak yazdırdın..