Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen?de Hükümet Kuruldu- Son Dakika

Ensarullah Hareketi tarafından millet meclisinin onayıyla seçilen 5 kişiden oluşan Başkanlık Konseyi heyeti oluşturuldu. 

06 Şubat 2015
Yemen?de Hükümet Kuruldu- Son Dakika

klö´klşö yeni anayasa ilanı cumhurbaşkanlığı sarayında başta savunma ve içişleri bakanları olmak üzere çok sayıda siyasal, askeri, toplumsal ve akademik çevreler  ile kanaat önderleri  huzurunda yapıldı.

İnkılap Önderliğinin, yöneticilerinin zulüm ve baskısı altında inleyen  Yemen milletinin talepleri ve iradesi  doğrultusunda hareket edeceğinin belirtildiği bu geçici anayasada şu hususlara vurgulama yapıldı:

· Bütün kesimlerden ülkenin yeniden yapılanmasına katkıda bulunmalarını beklemekteyiz.

·  Anayasanın uygulanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz  ve inkılap medeni haklar ve özgürlükleri korumaya  bağlı kalacaktır.

· İhtilaflar milli çıkarlar dikkate alınarak  barışçı yollarla çözüme kavuşturulacaktır.

· Dış siyaset ve ilişkilerimiz, iyi komşuluk ilişkileri ve başka ülkelerin içişlerine karışmamak ilkesine göre sürdürülecektir.

· Yüksek İnkılap Komitesi, inkılabın temsilcisi olup halk kesimlerinden oluşan inkılap komiteleri ülkenin her yanında kurulacaktır.

·  Feshedilen temsilciler meclisi yerine 551 kişilik geçici milli meclis kurulacaktır.

·  Cumhurbaşkanlığı görevi, Milli Meclis tarafından seçilecek beş kişilik cumhurbaşkanlığı konseyine devredilecek ve  inkılap komiteleri bu beş kişiyi onaylayacaktır.

· Cumhurbaşkanlığı Konseyi, geçici hükümeti kurmak için Milli Meclis içinden ve dışından liyakat sahibi kişileri görevlendirecektir.

·  Bu geçici anayasa ilan edildiği andan itibaren geçerli olup bu ilana aykırı olmayan kanunlar geçerliliğini koruyacaktır.

·  Geçici hükümet organlarının süresi iki yıl olup  barış diyalogları ve  anlaşmasına uygun taahhütlerini yerine getirecektir.

Ulaşan son haberlere göre; Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik Husi yarın Yemen halkına hitaben bir konuşma yapacak.

haber ajanslarının bildirdiğine göre; Yemen Anayasa bildirgesinin yayınlanmasından sonra başta başkent Sana olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinde kutlamalar başladı.

Haber kaynaklarının bir kısmı tarafından canlı verilen bu kutlamalarda havai fişekler patlatılıyor.

Yemen Ensarullah hareketi tarafından yayınlanan bildirgeye göre millet meclisi tarafından tayin edilen ve İnkılab komitesi tarafından onaylanan 5 kişiden oluşan Başkanlık Konseyi Heyeti oluşturuldu.

Böylelikle Yemen’deki istikrarsızlık, Ensarullah hareketi tarafından Geçici Hükümetin ilan edilmesi ve Kurucu Meclisin kurulmasıyla sona ermiş oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.