Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Hizbullah'a Saldırdı: 6 Şehit

Suriye topraklarındaki Hizbullah hedeflerine İsrail tarafından yapılan saldırıda, aralarında üst düzey komutanların da olduğu altı Hizbullah üyesi şehit edildi. Şehit İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye de şehit olanlar arasında... 

18 Ocak 2015
İsrail Hizbullah'a Saldırdı: 6 Şehit

İsrail sınırı yakınlarındaki Kuneytra bölgesindeki saldırı, Hizbullah konvoyuna helikopterden fırlatılan füzelerle gerçekleştirildi. Saldırıda bazıları üst düzey komutan olmak üzere altı Hizbullah üyesi şehit edildi. Saldırı ve 6 kişinin şehit edildiği Hizbullah tarafından da doğrulandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah üç gün önce İsrail'den Suriye topraklarına bir saldırı beklediğini, Şam yönetimi ve müttefiklerinin bu muhtemel saldırılara karşılık verme hakkı olduğunu söylemişti.

İsmi açıklanmayan Batılı istihbarat kaynakları, İsrail'in bugünkü hava saldırısında şehid olan İmad Muğniye’nin oğlu Cihad Muğniye'nin Golan Tepeleri'ndeki İsrail birliklerine karşı büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu belirtti.

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth sitesinin haberine göre, söz konusu kaynaklar şu açıklamayı yaptı: "Cihad Muğniye, Golan Tepeleri'nde İsrail'e karşı büyük saldırılar planlıyordu. Muğniye, füze saldırısı, içeriye sızma, el yapımı patlayıcılar ve tanksavar füzeleri aracılığıyla bölgedeki İsrail birliklerine saldırı hazırlığındaydı ve çok sayıda İsrail askerini öldürmeyi planlıyordu."

Hizbullah, saldırıda şehit edilenlerin isimlerini açıkladı:

Bismillahirrahmanirrahim

Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin! Onlar diridirler ve Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. (Al-i İmran 169)

Hizbullah, gurur ve iftihar ile halkına ve ümmetine şehitlerini haber vermektedir:

1- Muhammed Ahmed İsa: 1972 doğumlu, evli ve 4 çocuk babası
2- Cihad Muğniye: 1989 doğumlu, bekar
3- Abbas İbrahim Hicazi: 1979 doğumlu, evli ve 4 çocuk babası
4- Muhammed Ali Hasan: 1985 doğumlu, bekar
5- Gazi Ali Davi: 1988 doğumlu, evli ve 1 çocuk babası
6- Ali Hasan İbrahim: 1993 doğumlu, bekar

Allah’ın rahmeti şehitlerimizin üzerine olsun.

Kuneytra'nın önemi

Kuneytra bölgesi Suriye muhalefetinin 2014 yılı itibariyle ciddi ilerleme kaydettiği tek bölge. Bu bölge, İsrail'in 1967'deki 6 Gün Savaşları'ında Suriye'den alıp işgal altında tuttuğu Golan tepeleri ve bölgesi ile komşu. Golan bölgesi İsrail açısından stratejik öneme sahip.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.