Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran İsrail'in Casus Uçağını Düşürdü!

İran Devrim Muhafızları, İsrail?e ait insansız bir casus uçağını düşürdüğünü duyurdu. Uçağın nükleer tesisleri hakkında bilgi toplama amaçlı kullanıldığını söyledi 

25 Ağustos 2014
İran İsrail'in Casus Uçağını Düşürdü!

İran, Natanz uranyum zenginleştirme tesislerinin yakınlarında İsrail'e ait bir insansız uçağı düşürdüğünü açıkladı.

Devrim Muhafızları'nın açıklamasında tesise yanaşan uçağa füze atıldığı belirtildi.

İranlı yetkililerin uçağın bulunan parçalarını incelemeye başladıkları kaydedildi.

İran, 4 Aralık 2011 tarihinde de ABD’ye ait bir casus uçağını düşürdüğünü iddia etmişti. İran Devlet Televizyonu, ülkenin doğusunda düşürülen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağı olduğunu iddia ettiği uçağın görüntülerini yayınlamıştı.

Görüntüde, İranlı uzmanların uçağı incelerken gövdesinde yazılı, "RQ170 - Amerikan Casus Uçağı" yazısı yer alıyordu..
Amerikan Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada kendilerine ait bir insansız uçağın kaybolduğu bilgisi doğrulanmıştı.
Pentagon yetkilileri de, İran'ın insansız hava araçlarında kullanılan teknolojik donanıma ait bilgi edinmesinden endişe duydukları vurgulamıştı.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Perviz Sururi, uçağın ''şifrelerini çözmek üzere olduklarını, bundan sonraki aşamanın uçağın üretimine geçmek olacağını, yakın bir gelecekte de seri üretime geçecek duruma geleceklerini'' söylemişti.

İran'ın seçkin askeri gücü Devrim Muhafızları'nın Başkan Yardımcısı Orgeneral Hüseyin Selami, uçağın ABD'ye iade edilmeyeceğini belirtmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.