Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hristiyanlar ve Müslümanlar IŞİD'e Karşı Birleşti

Ürdünlü Müslümanlar ve Hristiyanlar terörizme karşı protesto düzenledi. 

24 Ağustos 2014
Hristiyanlar ve Müslümanlar IŞİD'e Karşı Birleşti

"Hoşgörü İçin Global Forum" isimli dernek tarafından organize edilen protestoya, yaklaşık 350 Müslüman ve Hristiyan katıldı.


Başkent Amman'daki Kral Abdullah Camisi önünde başlayan eylemde, Müslümanlar "Allahu Ekber" sloganı atarken protestoya destek için Ortodoks Kıpti Kilisesi'nin ve Meryem Kilisesi'nin çanları çalındı.


Müslüman ve Hristiyan din alimlerinin de hazır bulunduğu protestoda konuşan İslami düşünür Dr. Hamdi Murad, "Bugün burada şiddeti ve terörizmi protesto etmek için toplandık. Burada bulunmamızın nedeni, Müslüman ve Hristiyanların bin 400 senedir beraber, barış içinde yaşadığını göstermektir" dedi.


Dini Hoşgörü Merkezi adına konuşan Hamdi Avad da "Bu protestonun amacı Müslüman ve Hristiyanların terörizmi lanetlediğini göstermektir. Biz, Irak ve Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ve diğer terörist grupların yol açtığı şiddet olaylarını protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.