Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gazze'de Şehit Sayısı 1600'ü Geçti

İslam Ülkelerindeki karışıklığı fırsat bilip katliama girişen gasıp İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehitlerin sayısının bin 650'ye yükseldiği bildirildi. 

02 Ağustos 2014
Gazze'de Şehit Sayısı 1600'ü Geçti

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra: “Bu sabahtan itibaren Gezze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentine düzenlenen hava saldırılarında 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını belirtti”.

Kudra, bu sabah saat 07.00 itibarıyla ölü sayısının bin 650'ye, yaralıların ise 8 bin 900'e yükseldiğini kaydetti.

İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'ye yönelik saldırılarının 26'ncı gününde dün taraflar arasında varılan 72 saatlik koşulsuz insani ateşkes, yürürlüğe girdikten kısa bir süre sonra İsrail tarafından tek taraflı sonlandırılmıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.