Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Humus'ta Büyük Temizlik

Suriye ordusunun, silahlı grupların işgali altında bulunan eski Humus bölgesinde temizlik operasyonları yaptığı bildirildi. 

21 Nisan 2014
Humus'ta Büyük Temizlik

Kalamun bölgesinin kontrol altına alınmasından sonra Humus kentinin terör gruplarının işgali altında bulunan Eski Humus bölgesine temizlik operasyonları başlatan Suriye ordusunun Mar Cercis kilisesini kontrol altına aldığı bildirildi.

Fars haber ajansı, daha önce silahlı gruplar tarafından karargah olarak kullanılan kilise ile çevresinin militanlardan temizlendiğini belirtti.

Haberde Eski Humus bölgesinde son derece stratejik öneme sahip olan Umm Zunnar kilisesi ve çevresinde Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanmakta olduğu bildirildi.

BBC Arapça Servisi Muhabiri Asıf Abbud da Suriye ordusunun Eski Humus'taki ilerleyişini sürdürdüğünü belirterek silahlı grupların işgali altında bulunan semtlerin birkaç koldan kuşatma altına alındığını bildirdi.

Abbud, Suriye ordusunun Kalamun'u bütünüyle kontrol altına almasından sonra Eski Humus bölgesini silahlı gruplardan tamamen temizlemesinin kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi.

IŞİD: El Kaide cihat çizgisinden saptı

Irak-Şam İslam Devleti adlı terör örgütünün sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, Eymen Zevahiri liderliğindeki el-Kaide’yi cihat çizgisinden sapmakla suçladı.

Arap dünyasının etkili haber sitelerinden İlaf’ın haberine göre, bugün bir sesli mesaj yayımlayan Ebu Muhammed el-Adnani, el-Kaide’nin yaptıklarının cihat olmadığını savundu.

IŞİD Sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, “El Kaide’nin eylemleri artık cihat değil. El-Kaide, mücahitlerin saflarını ayırıyor, şeytani yönetimlerle flört ediyor, sapkınlarla el birliği ederek kalleşleri destekliyor” dedi.

El- Kaide’yi IŞİD’in Irak ve Şam’da İslami hilafet kurmasını engellemeye çalışmakla suçlayan Adnani, “bizim sorunumuz falancanın öldürülmesi veya filancaya biat edilmesi değil; el-Kaide’nin içeriden sapmasıdır” dedi.

Suriye’de IŞİD ile diğer silahlı gruplar arasında geçtiğimiz yılın aralık ayından bu yana yaşan çatışmalarda yaklaşık 4 bin kişinin öldüğü bildirilyor.

El-Kaide, Suriye’de yaşanan çatışmaların belirlenecek bir şer’i kurulun hakemliğinde sona erdirilmesini teklif ederken, IŞİD bu teklifi reddetmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.